orthodontie

Orthodontie is het specialisme binnen de tandheelkunde dat zich bezig houdt met het verbeteren van de stand van de tanden en kiezen in de kaken.

Dit kan een correctie zijn van (te) scheve tanden of van tanden en kiezen die niet goed op elkaar aansluiten door middel van een beugel en/of blokjes.

De orthodontist zorgt ervoor dat de tanden en kiezen mooi in één rij komen te staan en dat de kaken weer goed op elkaar passen. Hierdoor kan het kauwen een stuk beter gaan. Bovendien gaat het poetsen ook veel makkelijker.

Vanuit esthetisch oogpunt is een glimlach met alle tanden mooi op één rij een aanzienlijke verbetering. Dit kan een belangrijk onderdeel zijn in het opkrikken van uw zelfvertrouwen.

Esthetiek staat voor uitstraling en een positieve uitstraling zorgt voor meer zelfvertrouwen. Voor de start van een orthodontische behandeling maakt de tandarts orthodontist eerst een studie. Er worden radiografiëen van de kaken gemaakt en studiemodellen genomen.

Op een volgende afspraak gaat de tandarts orthodontist de te volgen behandelingen bespreken. Er wordt uitgelegd welke beugels en blokjes noodzakelijk zullen zijn. Ook de vermoedelijke duur van de orthodontische behandeling evenals de kostprijs worden dan besproken.

We helpen u graag verder met informatie over orthodontie of een orthodontische behandeling. Tandarts Lagrain volgt cursussen orthodontie in binnen en buitenland.